Fredag 11. juni var det klart for årets siste tur før sommerleir og nytt speiderår til høsten.
Kl 1730 sto BRUF med kjøreklare foreldre ved Drøbak City, og målet var for turen var Vassberget ved Vansjø, som er Rygge speiderne sin hytte. Først rundt kl 18 ble det avreise da Mikkel Rev hadde tappert kjempet seg igjennom tung Oslo-rush.
Fremme ved speiderhytta ble soveplasser tatt ut og alle brannstigene testet, de ble også fort en normal måte å komme seg inn og ut av soverommet på.
Første punkt på agendaen var å lage en handleliste for frokost, lunsj og middag.
Hvor mange brød? Trenger vi egentlig smør, og hvor mange rømmedressing spiser egentlig en speider?? Etter noe frem og tilbake hoppet Jenny, Malin, Maren og Mikkel Rev i bilen for å finne en butikk. Samtidig ble det rigget til et langbord i storsalen på hytta.
Så fort butikk-gjengen var tilbake, ble det pizza steking på høyt nivå. Det startet med tre pizza i ovnen, men etter 20min og slappe pizza tok vi ut to og stekte en og en, det gikk mye raskere...
Etter middag var det klart for del to på agendaen; litt teambuilding. Kermit hadde noen kreative oppgaver som ikke nødvendigvis kunne løses uten «å tenke utenfor boksen».
Mikkel Rev utfordret BRUFerne til å klatre rundt et bord, noe som ser ganske lett ut inntil du faktisk prøver det. Mellom slagene ble det mitt styrketrening der Mikkel Rev ble KNUST i planken men seiret i push ups💪.
Del tre på agendaen var «Agenda 2021». Vi så på storskjerm og fikk en del info om sommerleiren og startet planlegging for neste år.
Stille i hytta ble det først mellom midnatt og 0130 en gang.
Lørdag morgen var vi tidlig oppe for med bare to biler og 15 minutter kjøring til Nesparken ble det en del kjøring. For resten troppen skulle møtes kl 08 for å delta på kretskonkurransen 2021.
Alle patruljene gjorde en formidabel innsats. Personlig kan ikke Reven huske at Drøbak noen sinne har gjort det så bra totalt sett. Rev klarte noe overraskende både for speidere, BRUF og ledere å komme til NM, altså dagen etter på. Speiderne ble sendt hjem til Drøbak og speiderne i Rev gjorde seg nok litt ekstra klare den kvelden.
Plutselig måtte vi i BRUF hive oss rundt for å skaffe litt utstyr og ting som var nødvendig for å stille til start i NM. Men først en bedre middag. Mikkel Rev hadde bestilt bord på en restaurant i Moss. Kvaliteten på «Fønix bbq» hadde nok ikke BRUF forventet. Her var det bare hjemmelaget mat. Det ble hamburgere, baby back ribs, blåskjell og andeconfit.
Etter at maten var spist og trærene i Moss var testklatret, dro vi «hjem» igjen.
Peff og ass’er i Rev samlet sammen med Mikkel Rev inn det utstyret som var nødvendig for NM, mat ble kjøpt inn og pannekaker ble teststekt på trappa. Pannekaker var nemlig oppgave i NM, som det var lov å jukse med å teste på forhånd.
De andre i BRUF føk opp og ned brannstiger, badet og bokstavlig talt danset på bordene.
Denne dagen og kvelden ble lang.
Planene for søndag ble avbrutt, så det ble ingen frisbee-golf, men hva gjør vel det når vi er med i NM!! Rev dro tidlig avgårde fra hytta til Moss, mens de andre ble igjen for å vaske og rydde under Ingrids strenge og våkende blikk.
NM endte med en sterk 4.plass for Rev denne dagen. De andre BRUFere brukte tiden på soling, hjemmelagd frisbee-golf i Nesparken og bading. Turen ble en kjempesuksess, med mange gode samtaler, nye påfunn og en tur på Norgesmesterskap.
Vi sees på sommerleir!
Se bilder her