– Vi sov naturligvis i telt og speiderne lagde all mat selv. Den sterke vinden de første dagene var utfordrende og aktiviteter høyt til fjells er krevende ved dårlig vær. Men speiderne har taklet det veldig bra og jeg synes det har vært en flott leir. Leirområdet og Brimifolka har vært fantastiske. Spesielt Vegard Brimi har stilt opp både sent og tidlig, vi er veldig takknemlig for det, sier leirsjefen.
Klatreparken
Terese Hagen (11) fra Drøbak/Frogn synes fjelleir har vært topp.
– Klatreparken og Galdhøpiggen var aller best, sier Terese.
Klatreparken er et område med trær som har 60 plattformer i en høyde fra 1 til 10 meter. Mellom trærne var speiderne sikret i en vaier og de måtte igjennom forskjellige hindrer underveis i løypa. Hele klatreparken består av fem løyper med stigende vanskelighetsgrad.
– Jeg synes noen av hindrene i klatreparken var litt vanskelig og skumle. Men det gikk bra siden jeg visste at jeg hele tiden var sikret. Og så var det veldig gøy etterpå når jeg hadde fikset det, smiler Terese.
En som også likte seg i klatreparken var Eivind Lund (13) fra Manglerud.
– Klatreparken var helt klart best. Jeg klarte alle løypene og endte opp 10 meter over bakken. Det var veldig kult. Det eneste dumme var at jeg slo kneet i plattformen på toppen av det siste hinderet, sukker Eivind.
Norges tak
Onsdagen i leiruken satte hele leiren seg i bussen og kjørte opp til Juvassplatået som er et av to utgangspunkt for gå til Galdhøpiggen, Norges høyeste fjell.
– På vei til Galdhøpiggen gikk vi i masse snø og over isbre i taulag. Det hadde jeg aldri gjort før. Men egentlig så merket jeg ikke at vi gikk på bre, det var bare vanlig snø, forteller Terese Hagen.
– Jeg synes også det var morsomt å gå til Galdhøpiggen, forteller Samuel Jakobsen (11) fra Manglerud. Han trives på leir, men synes det var litt dumt at fiskestanga brakk.
– Vi fisket i et tjern like ved leirområdet og fikk masse fisk som vi spiste, men plutselig så brakk fiskestanga mi. Heldigvis hadde jeg ikke fisk på.
Villmarkskokken
Fisk sto også på menyen når det var «Arne Brimi dag» på leiren. Arne Brimi er en ikke helt ukjent kokk som mange forbinder med «Gutta på tur» og «sjalottlauk». Han driver nå spisestedet Vianvang som ligger på fjellet i Brimiland. Speiderne møtte Arne Brimi på utekjøkkenet hans og fikk opplæring i forskjellige måter å tilberede fisk ute på bål.
– Arne Brimi var veldig flink til å vise frem og forklare hva han gjorde, forteller Terese mellom to munnfuller med grillet laks på fjøl.
– Og så ble fisken veldig god, smiler hun.
Etter fisken laget Arne Brimi sjokoladesuppe og smilet til speiderne ble om mulig enda bredere. Etter at matlagingen var ferdig fikk mange av speiderne autografen og bilde av seg selv sammen med Arne Brimi som selv skrøt veldig av speiderne.
– Jeg har møtt speidere mange ganger og det er alltid veldig hyggelig.
– Og er det noen av dere som har lyst til å bli kokk, spør Arne. Et par speidere svarer et forsiktig ja.
– Da må dere fortelle at dere er speidere når dere skal søke jobb, det er veldig positivt, avslutter Arne Brimi.
Synlig bevis.
En av aktivitetene på leiren har vært å lage en totempæl.
- Vi har jobbet med totempælen hele leiruken. Den er laget av en stokk som er kuttet i fem deler, en til hver patrulje. Så har hver patrulje laget to tegn fra speiderloven på den ene siden og et valgfritt symbol på den andre, forteller Terese. På leirens siste dag ble totempælen ferdig og reist på leirområdet.
Se bilder fra turen her